szerző:
Edupress

Megfosztották tisztségétől a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökét, Pécsi Ágnest - döntött a szervezet XIX. kongresszusa február 20-án, szombaton. A szavazás pontos eredményét nem árulta el Galló Istvánné elnök, mivel a voksolás zárt volt, azt azonban megemlítette, hogy a PSZ történetében ilyen eset még nem fordult elő.

"Ez egy olyan habitus- és szakmabeli különbség, amit a PSZ filozófiájától távol áll" - utalt a leváltott alelnök és a szervezet közötti különbségekre Galló Istvánné. Hozzátette: mivel személyi kérdésről van szó, a szervezet saját belügyének tekinti az esetet.

A kongresszus határozatában megfogalmazta: szükséges a stabil jogi szabályozás, a gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermekek problémáinak megoldása, az iskolai agresszió elleni hatékony fellépés és a pedagógusok adminisztratív terheinek csökkentése. Fontos továbbá, hogy a kormány rugalmassá tegye a nyugdíjkorhatárt, és hogy az Európai Unióhoz igazodó élet- és munkakörülményeket, illetve béreket vezessen be. Megfogalmazták továbbá, hogy a közszférában egységes cafetéria rendszert kell bevezetni.Arról, hogy ki lesz az új alelnöki, még nem döntött a szervezet.


edupress