szerző:
Eduline

Sírásótanfolyamot indít januártól az egyik neves brit továbbképző intézmény, tekintettel a szorító munkaerőhiányra.

A Newcastle közelében, Peterlee kisvárosban működő East Durham College - amely a legváltozatosabb szakmai képzéseket kínálja középiskolai, illetve felnőttoktatás formájában - négynapos kurzusokat hirdetett sírásásból, miután Peterlee városi tanácsa megkereséssel fordult az intézményhez. Az elöljáróság szerint sok szakmabeli készül nyugdíjba, illetve választ más munkát, ezért szükség van az utánpótlásképzésre - olvasható az iskola honlapján.

Az oktatási intézmény köszönettel nyugtázza, hogy az egyik környékbeli temetkezési vállalkozás igazgatója egy gyakorlókoporsót bocsátott a tanfolyamra jelentkezők rendelkezésére.

David Miller, az East Durham College szakoktatója hangsúlyozta: a sírásás korántsem csak abból áll, hogy az ember kiás egy gödröt. A jó sírásótól elvárható, hogy úgy ismerje temetőjét, mint a saját tenyerét. Emellett akár már egy héttel a temetés előtt el kell kezdenie a felkészülést az eseményre, és munkája az elhunyt elföldelése után sem ér véget, hiszen hat hétig is eltarthat, mire a sírba visszatöltött föld megülepszik - sorolta a szakma titkait az oktató.
   
A tanfolyam vonzónak tűnik: eddig tíz diák adta be jelentkezését a kurzusra.

mti