szerző:
Eduline

”Ma már nincsenek határok, miért mennének el a fiatalok?” – teszi fel a kérdést Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója.

Mi kell ahhoz, hogy Magyarországon egy infokommunikációs szektorban működő vállalat sikeres legyen?
Ugyanaz, ami bármely más szektorban: szívósság és kitartás. A különbség abban mutatkozik meg, hogy itt a tehetséges munkatársak megszerzése kulcsfontosságú, a tőke ehhez képest másodlagos.

Amikor munkatársakat keresnek, milyen tulajdonságokat, milyen képzettséget tartanak szem előtt?
Számunkra a tehetség és a szakma iránt érzett szenvedély a legfontosabb szempont az új kollégák kiválasztásánál.

Miért lehet jó az Ön cégénél dolgozni, miért lehet vonzó munkahely?
Elsősorban a környezet, azaz a légkör és a fizikai környezet miatt. A vezetők és a kollégák egyaránt fontosnak tartják, és elismerik egymás teljesítményét, e mellett pedig a Graphisoft Parkba jó járni. Fontos, hogy már az első felvételi interjúnál az legyen az érzése a pályázónak, hogy mindennap ide szeretne járni, amikor pedig már velünk dolgozik, akkor az, hogy el sem tudná másutt képzelni a szakmai életét.
Mindamellett munkatársaink rugalmas munkaidőben dolgozhatnak, ráadásul sport és egyéb kikapcsolódási lehetőségek is helyben elérhetőek számukra. Ezért fektettünk ennyi figyelmet a Park kialakítására, és tíz év után nyugodtan mondhatom, megérte.

Mi lehet vonzó ebben a szakmában egy mai fiatal számára és hogyan lehet valaki sikeres ebben a szakmában?
Nem nagyon kell bizonygatni: az informatikai szakmáé a jövő. Ügyvédek, bankárok jönnek-mennek, de a matematika a legállandóbb, legmaradandóbb tudomány, és nem mellékesen az infokommunikáció alapja is.

Az informatikai képzés és a szakma által kínált lehetőségeket az Informatikai Vállalkozások Szövetségének weboldala, a szuletettinformatikus.eu mutatja be részletesen