szerző:
Eduline

Egy brit felmérés szerint a tinédzsereket zavarja, hogy a médiában nagyrészt negatív híreket közölnek róluk - írja a BBC.

A megkérdezett fiatalok többsége szerint a hírekben nagyon eltorzult képet adnak róluk. Úgy érzik, csak a fiatalkori bűnözés és a drogok kapcsán kerülnek szóba, az egyetlen pozitív kivétel a sportsiker.

A felmérésben résztvevő fiatalok nagy többségét bosszantja ez a jelenség, és dühös, amiért ilyen rossz a megítélésük. Véleményük szerint a hírekben szereplő tinédzserek a fiatalok kisebbik része, mégis róluk esik a legtöbb szó. Ez természetesen rossz képet alakít ki róluk, amely őket is befolyásolja, és rájuk is rossz hatással van. 

Ez nem kerül be a tévébe

Pozitív összefüggésben csak a sportolók és a csodagyerekek szerepelnek a hírekben, az átlagos tinédzserek azonban nem kapnak helyet sehol sem. A meglehetősen negatív benyomások és tapasztalatok pedig ahhoz vezetnek, hogy a felnőttek elkerülik a fiatalokat, a fiatalok pedig félnek a saját korosztályuktól is.

„Számos alkalommal, ha a barátaimmal együtt megyünk valahova, az emberek inkább átmennek az út másik oldalára, ha meglátnak. Én nem vagyok agresszív és elvadult kamasz, mégis úgy kezelnek, mintha veszélyes lennék. Ez főleg akkor fordul elő, ha a pulcsim kapucnija a fejemen van – pedig nem betörni indulok, egyszerűen csak fázom” – mesélte a felmérésben részt vevő egyik fiatal.