szerző:
Edupress

A párizsi Insead Üzleti Iskola, a világ egyik legnagyobb gazdasági iskolája átfogó innovációs rangsort készített, melyen a 130 közül Magyarország a 47. helyen szerepel. Ezzel a helyezéssel a környező kelet-európai országok szinte mindegyike megelőzi hazánkat - adja hírül a Világgazdaság.

A lista átfogó, benne a világ legszegényebb államai is szerepelnek - írja a Világgazdaság. A részindexek szerint, az írás-olvasás terén Magyarország a 13. helyen szerepel, a foglalkoztatás rugalmassága alapján pedig a 15. helyen állunk. Az oktatási rendszer minősége alapján a szerzők a 62. helyre sorolnak, a munkahelyi képzés tekintetében pedig a 68. helyre. Menedzsment iskoláink a 77. helyen állnak, az állami szabályozás terheit tekintve pedig a lista 86. helyére kerültünk.

A Világgazdaság által közzétett lista szerint az első helyre az Egyesült Államokat sorolták, majd Németország és Svédország következik. A volt szocialista országok közül a legelőkelőbb, 29. helyet Észtország foglalja el. Magyarország csak Lengyelországot tudta lekörözni, hiszen a lengyelek az 56. helyen állnak a listán.(forrás: Világgazdaság, Figyelőnet)

(www.edupress.hu)