szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fegyveresek múlt kedden támadták meg a Greenfield Egyetemet - több hallgatót megöltek.

Újabb két, múlt héten elrabolt egyetemi hallgatót végeztek ki Nigériában a túszejtőik – írja a Reutersre hivatkozva a hvg.hu. A fegyveresek múlt kedden támadták meg a Greenfield Egyetemet, amely az ország északi részén fekvő Kaduna államban van.

A támadás során egy hallgatót öltek meg, három nappal később pedig újabb hármat. Nincsen arra vonatkozó információ azóta sem, hogy pontosan hányan eshettek fogságba, sőt az egyetem sem kommentálta a hírt.

Nem ez az első eset

Alig több mint három hónap alatt ez volt már a sokadik emberrablás Nigéria északi részén. Az emberrablók jellemzően váltságdíjat követelnek. Február 26-án hajnalban összesen 279 diáklányt raboltak el, szerencsére mindenki épségben hazajutott.

Február 17-én a Kagarai körzet kormányzati reál középiskolájából hurcoltak el diákokat, hozzátartozókat és iskolai dolgozókat. Szerencsére őket is szabadon engedték.

Decemberben a Boko Haram iszlamista szervezet rabolt el több mint 300 diákot az ugyancsak északon található Katsina állam egyik iskolájából. Az emberrablást a terroristák azzal indokolták, hogy a nyugatias oktatás sérti az iszlám tanokat. Az elrabolt diákokat egy héttel később elengedték.

(Borítóképünk illusztráció)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!