szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábban erre nem volt szükség, mert átlagosan 30-szoros volt a túljelentkezés, de volt olyan szak is, amire 70-szer többen felvételiztek.

Reklámkampánnyal toboroz felvételizőket a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE). Ez eddig még nem is lenne érdekes, hiszen a legtöbb egyetem ezt teszi, de az SZFE-n erre már évtizedek óta nem volt szükség, mert mindig akkora volt a túljelentkezés - számolt be róla az ATV.  

A csatornának az egyetem vezetése ezzel kapcsolatban azt írta, ugyanúgy járnak el, mint más egyetemek a felvételi időszakban. "Mi korábban azért nem tettük meg, mert nagyon nagy túljelentkezés volt mindig. Nem volt erre szükség. Az 50-es években, amiről nekem tudomásom van, akkor volt utoljára ilyen hirdetés" - ezt már Bagossy László, az SZFE egyik tanára mondta a híradónak. Korábban a túljelentkezésről az egyetem egykori rektora, Ascher Tamás is beszélt. 2012-ben a túljelentkezés átlagosan a 30-szorosa a felvehetőknek, de egyes szakokra 70-szer többen felvételiznek.

A felvételizők visszajelzései alapján szükség is van a reklámkampányra, mivel sokan elvesztették a lelkesedést, a reményt, és mérgesek a kialakult helyzet miatt. Van, aki azon gondolkodik, vár egy évet a felvételivel, hogy ne az övé legyen a „próbaosztály”, és egy év múlva az első osztályok tagjai elmondhassák, milyen lett a képzés. Van aki úgy gondolja, "az az SZFE, ahová 12 éves kora óta szeretne felvételizni, már nem létezik."

Többen a jelenlegi hallgatók közül sem biztosak abban, hogy akarnak-e még ezen az egyetemen oklevelet szerezni, amit ugyan SZFE-nek hívnak, de aligha tartja már bárki ugyanannak, mint amire néhány éve felvételt nyertek - derült ki a hallgatók beszámolóiból. Azt, hogy a modellváltáson átesett Színművészetire a jelenlegi tanulók közül hányan mennek vissza, még nem lehet tudni, ez a passziváltatási határidőnél fog kiderülni, amelynek végső határideje elvileg március 14-e.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!