szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pál József annak a Bölcsészettudományi doktori iskolának az elnöke volt, amely határozatban utasította el az alapítványi átalakítást, ő mégis támogatta azt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken 29 igen, 16 nem és 7 tartózkodás mellett a Szegedi Tudományegyetem szenátusa elfogadta az egyetemi modellváltást, így a jövőben alapítványi fenntartásban működnek tovább.

A szenátusi ülés három és fél órán keresztül tartott, ezen több indulatos hozzászólás is volt, köztük a péntek este lemondott professzoré is, aki megkérdőjelezte azt, hogy a szenátoroknak kötelességük-e azoknak az álláspontját képviselni, akik őket a szenátusba küldték - írta a hvg.hu. Végül hatan szavaztak másként, mint ahogy azt a mögöttük állók kinyilvánították, köztük Pál József bölcsészprofesszor, aki a szavazás után le is mondott.

A politikusként is tevékenykedő egyetemi tanár a szavazás után közölte, „hosszas mérlegelés után és kétségek között” döntött úgy, hogy nem veszi figyelembe az általa képviselt bölcsészek akaratát az Egyetemi Doktori Tanács szenátusi küldöttjeként - számolt be róla a szeged.hu. Pál József megújulásként hivatkozik a Szegedi Tudományegyetem alapítványi átsorolásra. „Sokkal több előnnyel jár számunkra, ha kihasználjuk a most kínálkozó hatalmas lehetőséget, amely a szenátus mai (pénteki) döntésével végül is reálissá válhat, mintha nem élünk vele” – írta Gyenge Zoltán bölcsészkari dékánnak, a doktori iskola vezetőjének.

Lemondott az egyik áruló szenátor ‼️ AKI VÉLETLEN PONT A SZEGEDI FIDESZ ALELNÖKE ‼️‼️‼️‼️‼️ A kari tanács döntése...

Közzétette: Free SZTE – 2021. január 30., szombat

A pénteki döntés után a Veritus Virtus Libertas, az SZTE önszerveződő csoportja közzétett egy Facebook-posztot, amelyben az egyik admin mindössze annyit írt: "Holnap délután 15:00-kor a Dugonics téren fogok sétálni". Így végül szombat délután mintegy 100-150 tiltakozó tett "egészségügyi sétát" - mivel az érvényben lévő járványkorlátozások tiltják a gyülekezést - az egyetem előtti téren. Itt néhány egyetemista a Himnusz éneklésébe kezdett, amelyhez az összegyűltek is csatlakoztak. A legtöbb résztvevő SZFE-s maszkot viselt - számolt be róla a Mérce.

Nagyon jó séta volt. Köszönjük. Nem adjuk fel. �������� fotók: SZEGED.SPC

Közzétette: VVL - Veritas Virtus Libertas – 2021. január 30., szombat

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!