szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói jelképesen minden nap elhelyeznek egy piros-fehér szalagot az épületre, amióta bevezették a távoktatást. Az egyetemfoglalás jelképe másnapra mindig eltűnik, de biztonságiakkal eddig még nem találkoztak.

Mellőzzük már az ilyenfajta megnyilvánulásokat, jó?

Ilyen és ehhez hasonló kérésekkel próbálták pénteken kigyúrt, kopasz biztonsági őrök megakadályozni, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik hallgatója elhelyezzen egy piros-fehér szalagot az épületen. Ez látható a videón, amelyet az egyetem hallgatója – egy fiatal nő – juttatott el a hvg.hu-hoz, valamint az, hogy a portás közli: ilyen esetben ezentúl szólnia kell a rendőrségnek.

A hallgató a lapnak elmondta, amikor a vírushelyzet miatt elhagyták az épületeket, másnapra azonnal leszedték az ellenállásuk jelképévé vált piros-fehér szalagokat a bejáratokról. "Úgyhogy az első online fórumon megegyeztünk, hogy az összes járványügyi előírás betartásával, egyéni politikai véleménynyilvánítás céljából, teljesen törvényes keretek között egy ember minden nap felrak egy szalagot a Vas utcai egyetemi épület előtti egyik oszlopra" - tette hozzá.

Ez egészen idáig jól működött - még annak ellenére is, hogy másnapra mindig eltűnt a szalag -, de pénteken megjelentek a biztonságiak. A lap kérdésére Színművészetisek azt is elmondták, korábban soha nem voltak biztonságiak az egyetemen, és az eddig szalagozó hallgatók sem találkoztak még soha a videón látható férfiakkal.

A héten arról is írtunk, hogy az egyetem Film- és Médiaintézetének új vezetője lett, amit az új kuratórium "elfelejtett" közölni az oktatókkal és a hallgatókkal. A változás egy aláírásból derült ki. De nem ez volt az egyetlen olyan történés az egyetemen, amiről elmaradt a hivatalos tájékoztatás: a napokban beszámoltunk róla, hogy az SZFE-seket arról sem tájékoztatták, hogy február 1-jétől új épületekben folytatódna az oktatás. Ezt egyébként korábban Vidnyánszky Attila, a fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke mondta az InfoRádiónak

Újabb bírósági ítélet született az SZFE-ügy kapcsán

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kommunikációs vezetője megnyerte a sajtóhelyreigazítási pert az Origóval szemben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!