szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február elsejétől új helyszíneken folytatódik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – erősítette meg az InfoRádiónak az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke.

Február 1-jével új helyszíneken, de folytatódni fog az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) - mondta el Vidnyánszky Attila az InfoRádiónak. Hozzátette, már meg is kezdődtek a felújítási és egyéb munkálatok, de további részleteket nem akart elárulni.

Arra kérdésre, hogy várhatóak-e addig újabb tárgyalások a diákokkal azt mondta, "ez nem a fenntartón múlik, azonban a hallgatók részéről nem történt újabb megkeresés az utóbbi napokban, hetekben". 

Bár a diákok valóban nem tárgyalnak a szerintük illegitim kuratóriummal, a napokban megkeresték az illetékes minisztériumot, hogy tárgyalást kezdeményezzenek. Palkovics László ezt visszautasította, mondván, nem szeretne belefolyni az ügybe. 

Az SZFE diákjai egyébként szeptember eleje óta tartották blokád alatt az egyetem Vas utcai épületét, ezzel tüntetve a fejük felett meghozott intézkedések ellen, illetve az egyetemi autonómiájuk elvesztése miatt. A hét elején bejelentett járványügyi intézkedések azonban a blokádot is érintették, ugyanis a felsőoktatás teljes egészében online formára állt át, a kollégiumok pedig bezárnak. Így a hallgatók tegnap bejelentették, magukkal viszik a blokádot, nem adják fel, amit elkezdtek és bár nem az eddig megszokott formában, de folytatják az ellenállást.

A Színművészetisek nem adják fel, "magukkal viszik" a blokádot

Az éjféltől életbe lépő járványügyi szigorítások miatt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak is el kell hagyniuk az egyetem épületeit, illetve a kollégiumot, de a blokád továbbra is fennmarad.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!