szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetem hallgatói közül többen kaptak üzenetet a Neptunban azzal kapcsolatban, hogy hétfőtől online oktatás lesz ahol csak lehetséges, de a zh-kat személyesen írják majd.

A héten már írtunk arról, hogy újabb és újabb egyetemek döntenek a bezárás vagy a részleges bezárás mellett.  A 444 egyik olvasója küldte tovább azt a levelet, melyet a Neptunon keresztül a Debreceni Egyetem több diákja is megkapott.

Az üzenetben a Debreceni Egyetem rektora arról tájékoztatja a hallgatókat, hogy hétfőtől, ahol csak lehetséges, távoktatást vezetnek be, és a személyes jelenléttel járó oktatási tevékenységet a szükséges minimális szintre korlátozzák.

A Debreciner szerint még nem tudni, hogy minden kar átáll-e az online oktatásra, de a nyíregyházi Egészségügyi Kar Facebook-oldalára tegnap este szintén kikerült egy dékáni utasítás az online oktatásra átállással kapcsolatban. Az oldal szerint a BTK és az Egészségügyi Kar mellett a Gazdaságtudományi Kar hallgatóit értesítették az online oktatási rendről.

HÖOK: az egyetemisták szerint nem a teljes bezárás lenne a jó megoldás

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közel 20 ezer hallgató véleménye alapján azt javasolja, hogy át kellene állni távoktatásra, amennyiben ez segíti a járvány elleni védekezést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!