szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közel 20 ezer hallgató véleménye alapján azt javasolja, hogy át kellene állni távoktatásra, amennyiben ez segíti a járvány elleni védekezést.

Múlt héten írtunk róla, hogy a HÖOK országos felmérést készített, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy a hallgatók szerint jobb lenne-e átállni távoktatásra.

A visszajelzések megerősítik, hogy az egyetemisták nem a tavaszi teljes bezárást tartanák jó megoldásnak, így átállás esetén szükségesnek tartják, hogy csak azokat a gyakorlatokat lehessen személyesen megtartani, ahol az eszközhasználat miatt a jelenléti oktatás elengedhetetlen a hatékony tanuláshoz (pl.: laborgyakorlat). Ez esetben is legyen lehetőség online bekapcsolódni a közös munkába, mely számítson igazolt jelenlétnek.

Továbbá a kollégiumokból ne kelljen kiköltözni. Aki úgy dönt, hogy mégis kiköltözik, annak ne kelljen kollégiumi díjat fizetnie a fennmaradó hónapokra.

Itthon és külföldön is egyre több egyetem áll át a teljes online oktatásra

A legtöbb hazai és külföldi felsőoktatási intézményben szeptembertől még hibrid oktatással próbálkoztak, de sok helyen az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt már a gyakorlati órákat sem merik személyesen megtartani.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!