szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap ismét több ezren vonultak az SZFE elé, a cél az volt, hogy a kormány megértse az egyetemisták szabadságvágyát.

Vasárnap a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak kezdeményezésre tartottak óriásbábos felvonulást - írja a hvg.hu. A demonstráción több ezren vettek részt, a tüntetők a Hősök teréről az Oktogon, a Deák Ferenc tér és az Astoria érintésével vonultak az SZFE elé.

©

A menet egy bábot vitt, amit az egyetem új őrzőjének szánnak, a demonstráció végén ünnepélyesen lovaggá is ütötték.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 27 napja tartó barikádjával a diákok azt szeretnék elérni, hogy az egyetem új, Vidnyánszky Attila vezette kuratóriuma lemondjon. Ennek érdekében a oktatóik sztrájkja október elsején kezdődhet meg, a kuratórium szerint jogellenesen.

A fenntartó részéről Lajos Tamás azt nyilatkozta, hogy már megvan az új helyszín az oktatásra és lesznek új tanáraik is. A hallgatók részéről Szurdi Panni a hvg.hu-nak szombaton azt mondta, hogy velük erről semmilyen formában nem próbáltak egyeztetni.

"Hallgatók nélkül nincs oktatás, a hallgatók pedig itt vannak a Vas utcában"

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói reagáltak Lajos Tamás csütörtöki kijelentésére. Az SZFE új kuratóriumának tagja kijelentette, hogy sztrájk esetén alternatív oktatást terveznek, amelyhez állítása szerint már megvannak a tanárok és a helyszín is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!