szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hallgatók szerint naponta kerülnek elő újabbnál újabb fertőzöttek a Testnevelési Egyetemen, a diákok pedig úgy érzik, nincsenek időben tájékoztatva. Az egyik szak diákjai közös levelet is írtak az intézmény vezetőségének, de napokig nem kaptak rá választ.

A hvg.hu-hoz eljuttatott információk szerint a Testnevelési Egyetem annak ellenére sem állt át digitális oktatásra, hogy naponta több diákjukról derül ki, pozitív lett a koronavírustesztje. Márpedig a Testnevelési Egyetem alapszakos tárgyai között akadnak olyanok is - például küzdősport vagy futball -, ahol nem csak a távolságtartás kivitelezhetetlen, de a konkrétan elvárás a fizikai kontaktus.

Az egyetem Neptunon keresztül csak egyetlen fertőzött hallgatóról tájékoztatta a diákokat, viszont a hallgatók zárt csoportjaiban jóval nagyobb számokról - napi 10-15 esetről - beszélnek. A lap forrása szerint sokan aggódnak, ezért az egyik levelező szak hallgatói szeptember 3-án levelet írtak az egyetem vezetőségének, amelyben többek között leírták, hogy őket csak vasárnap tájékoztatták az első fertőzött diákról, miközben a diák már pénteken jelezte a problémát az intézmény felé.

A levélben kitértek arra, hogy az előírt intézkedésekkel sem tartják biztonságosnak a tanítást, a másfél méteres védőtávolságot pedig képtelenség tartani. Ezért úgy döntöttek, hogy a következő konzultációs hetükön egyszerűen nem jelennek meg, hiszen a legtöbbjüknek nemcsak veszélyeztetett korban lévő idős rokonaik vannak, de munkájuk is. A levélben azt is hozzátették, sokaknak a megtörtént eset miatt is kellett teszteltetniük magukat, különben 14 napig ülhettek volna otthon. Viszont nem szeretnék a következő egyetemi látogatásuk után is saját zsebből elvégeztetni a tesztet, hogy egyáltalán elhagyhassák a lakásukat.

A diákok szerda délután kaptak választ, szinte ugyanazt, amit az egyetem sajtóosztálya a hvg.hu megkeresésére válaszolt. Az egyetem azt írta az üggyel kapcsolatban, hogy a “hivatalos eljárásrend alapján folyamatosan elemzik és felülvizsgálják a koronavírus-járvány okán kialakult helyzetet”. A fertőzöttek pontos számát viszont nem árulták el.

Azt is kiemelték, hogy ezeknél a tárgyaknál romlana a képzés minősége, ha átállnának digitális oktatásra, de annyit megtettek, hogy a gyakorlati órák nagyrészét a következő félévre csoportosították át, a kommunikáció segítésére pedig információs irodát és elkülönítő helységet hoznak létre. Mindemellett fontolgatják, hogy az elméleti órákat digitálisan tartsák meg.

Tovább nőtt a koronavírusos hallgatók száma a Széchenyi István Egyetemen

A Széchenyi István Egyetemen 51-en vannak karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!