szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Széchenyi István Egyetemen 51-en vannak karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív.

Karanténba került 51 hallgató a győri Széchenyi István Egyetemen – szúrta ki a hvg.hu. Az 51 hallgatóból 24-en fertőzöttek, ők magyarok. A többi karanténba lévő személy között találhatók azok a külföldi hallgatók is, akiknek hazánkba érkezésük után két negatív teszt hiányában két hétig karanténban kell lenniük. Közöttük nincs fertőzött.

Az egyetemen - a legtöbb magyar felsőoktatási intézményhez hasonlóan - kötelező maszkot viselni. Kivételt csak azok az oktatók képeznek, akik több mint másfél méterre vannak a diákjaiktól. Az oktatási és egyéb események szervezőinek törekedniük kell arra, hogy a termekben, zárt helyiségekben tartható legyen az 1,5 méteres minimális távolság, illetve az egyetem területén mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehetőségekhez képest a maximális távolságot tartsa a többiektől. Mindemellett a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Szeptember 15-től viszont újabb szigorításokat vezetnek be: az intézmény innentől nem szervez saját hatáskörben olyan rendezvényt, amin személyesen is jelen kell lenniük a résztvevőknek. A külsős partnerek pedig hétköznap csak 17, hétvégén csak 12 óra után tarthatnak rendezvényeket az egyetem területén - a mindenkor érvényes járványügyi szabályok betartásával.

Korábban már írtunk róla, hogy a Széchenyi István Egyetemen is megjelent a vírus. Szeptember 3-án két hallgatóról tudtak, akiknek pozitív lett a tesztje.

Hibrid oktatás helyett távoktatásra állnak át a Metropolitan Egyetem egyik karán

A Metropolitan Egyetem a távolságtartási szabályok miatt döntött úgy, hogy az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karon hibrid oktatás helyett csak azokat az órákat tartják meg személyesen, amelyeket felszerelés hiányában nem lehet otthon elvégezni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!