szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még el sem kezdődött az egyetemeken az őszi szorgalmi időszak, de már most sorra jelentik be a koronavírusos eseteket. Most a Széchenyi István Egyetem adott tájékoztatást arról, hogy megjelent náluk a vírus.

"Két hallgató bizonyult koronavírus-fertőzöttnek a Széchenyi István Egyetemen szeptember 3-án. Intézményünk a hatóságokkal felvette a kapcsolatot, emellett a továbbiakban is szigorúan betartja a járványügyi védekezés kapcsán korábban hozott szabályokat. Az egyetem arra kér mindenkit, hogy aki a betegségre utaló tüneteket észleli magán, jelezze ezt háziorvosának, illetve kövesse a koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható protokollt." - tették közzé az egyetem honlapján.

Korábban már több egyetemről is írtunk, ahol felütötte a fejét a koronavírus. A Corvinuson hivatalosan eddig 18-an fertőződtek meg az egyetemi gólyatáborban. A Szent István Egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat. Néhány nappal később pedig kiderült, hogy Pécsen is voltak koronavírusos hallgatók a gólyatáborban.

Csütörtökön kiderült, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 35-en vannak karanténban, egy hallgatót kórházban ápolnak, de a Budapesti Gazdasági Egyetem több hallgatója is fertőzött.

Hibrid oktatás vagy teljes távoktatás - így indul a félév az egyetemeken

Bár korábban már körbekérdeztük az egyetemeket azzal kapcsolatban, hogy milyen formában tervezik indítani a tanévet, a napokban olvasható járványügyi statisztikákat figyelembe véve újra felmerült bennünk a kérdés: vajon mindenhol lesz személyes oktatás? Most ismét felkerestük a felsőoktatási intézményeket. Eddig a lentiekben olvasható válaszokat kaptuk, de amint újabb válasz érkezik, cikkünket frissítjük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!