szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is megjelent a koronavírus. A hírek szerint több hallgató is produkál tüneteket, mégsem teszteli le őket senki.

Több hallgató koronavírus-fertőzött a Nemzeti Közszolgálat Egyetemen - tudta meg a Magyar Hang.

A lapnak az intézmény sajtóosztálya megerősítette a hírt. Azt írták: „az elmúlt napokban az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói közül többen jelezték az egyetemi járványügyi operatív törzs felé, hogy koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteik vannak. Jelenleg 12 hallgatónknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, akik az otthonunkban tartózkodnak, egy kivételével, aki kórházi ápolás alatt áll. Az egyetem a hatósági bejelentést megtette, az egyetemi biztonsági előírásokat tovább szigorította, a további intézkedéseket a hatósági eljárás eredményének ismeretében hoz az egyetem.”

Az egyetemen az idei gólyatábort is lefújták, helyettük gólyanapot tartottak, amely a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett zajlott - hangsúlyozták.

A lap tud olyan, egyébként megfázásszerű tüneteket mutató diákokról, akik két napja nem tudják elérni, hogy teszteljék őket, miközben közvetlen társaik bizonyítottan koronavírusosak. A hallgatók szerint mindenki egymásra mutogat azzal kapcsolatban, hogy pontosan kinek is lenne a dolga a teszt elvégzése. Eközben az egyetem kollégiumából már 35-en vannak karanténban.

Korábban már több egyetemről is írtunk, ahol felütötte a fejét a koronavírus. A Corvinuson hivatalosan eddig 18-an fertőződtek meg az egyetemi gólyatáborban. A Szent István Egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat. Néhány nappal később pedig kiderült, hogy Pécsen is voltak koronavírusos hallgatók a gólyatáborban.

Fertőzés miatt elmarad a Debreceni Egyetem harmadik gólyatábora

Nem tartják meg a tervezett formában a Debreceni Egyetem (DE) idei gólyatáborainak szerdán kezdődő harmadik turnusát - közölte az egyetem hallgatói önkormányzatának sajtóirodája.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!