szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetem hallgatói között azonban ennél jóval nagyobb számok keringenek. A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik.

Korábban írtunk róla, hogy múlt héten négy hallgatónál mutatták ki a koronavírust, miután hazamentek a Budapesti Corvinus Egyetem bükkszéki gólyatáborából. Azóta viszont a résztvevők közül már 18 főről bizonyosodott be, hogy megfertőződött - szúrta ki a hvg.hu.

Az azpenzem.hu úgy tudja, lehetnek olyan hallgatók is, akik magánúton teszteltették magukat, így a hivatalos statisztikákban egyelőre nem jelennek meg, és vannak, akiknek már a családtagjai is hatósági karanténban vannak, tesztelésre várnak. A hallgatók mindenesetre arról beszélnek, hogy a hivatalos számoknál többen betegedtek meg.

A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik, így várhatóan a hivatalos számok is emelkednek majd. A fertőzöttek közül eddig senki nem szorult kórházi kezelésre.

Nem csak a Corvinus gólyatáborában ütötte fel a fejét a fertőzés. A Szent István Egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat. Néhány nappal később pedig kiderült, hogy Pécsen is voltak koronavírusos hallgatók a gólyatáborban. A Debreceni Egyetem hétfőn úgy döntött, nem tartják meg a tervezett formában az idei gólyatáboraik szerdán kezdődő harmadik turnusát.

Pozitív lett az egyik rektorhelyettes tesztje a Szegedi Tudományegyetemen

Az intézmény közleményben tájékoztatott, a tervezett nagyobb események elmaradnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!