szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha már a félév első utalásakor szeretnétek megkapni a kölcsönt, akkor igyekeznetek kell, ugyanis a napokban lejár a szeptemberi hiteligénylés határideje.

Legkésőbb szeptember 15-ig kell leadnotok a hiteligényléseteket, ha már a félév első utalásakor - azaz október 15-én - szeretnétek megkapni a kölcsönt.

A Diákhitel1 és a Diákhitel2 a félév során bármikor igényelhető, azt viszont fontos észben tartanotok, hogy mindig - az igénylést követően - nagyjából egy hónap múlva számolhattok a kért összeggel. Az őszi szemeszterben a hiteligénylések határidejéről és a folyósítások dátumairól itt írtunk korábban.

Ne feledjétek, hogy Diákhitel1 esetében az összeg a bankszámlátokra érkezik, míg ha a képzési díjra fordítható Diákhitel2-t igénylitek meg, azt közvetlenül a felsőoktatási intézményeteknek utalják. A szabad felhasználású diákhitelről itt, a tandíjra fordítható diákhitelről pedig itt olvashattok részletesebben.

Havi 150 ezer forint hitel járhat a szakképzésben és a felnőttképzésben tanulóknak

A szakképzésben és a felnőttképzésben igényelhető hitelről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!