szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét meghirdette az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Törőcsik Mari Ösztöndíjat a következő évre, amire a színművész szakon tanulók pályázhatnak.

Idén is pályázhatnak színművész szakon tanuló hallgatók a következő évi, azaz a 2020/2021-es Törőcsik Mari-ösztöndíjra.

Kik jelentkezhetnek pontosan?

Az ösztöndíjra olyanok pályázhatnak, akik a folyósítás teljes időtartama alatt a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakján tanulnak, és a képzés harmadik vagy azt követő félévére bejelentkeztek. 

Feltétel, hogy a pályázat benyújtásának időpontjában legfeljebb 30. életévét betöltött hallgató jelentkezhet és más forrásból azonos célra ösztöndíjban nem részesül.

Az ösztöndíjra a meghirdetést követő harmincadik napig van lehetőségetek jelentkezhettek (azaz május 25-től számított 30. napig). A jelentkezési lapot és a további szabályokat a kormány oldalán taláhatjátok meg.
 
Meddig szól ez az ösztöndíj?

A Törőcsik Mari Ösztöndíj két félévre, azaz 10 hónap szól (2020. szeptember 1. – 2021. június 30.) - áll a tájékoztatóban.

Mekkora összeget lehet nyerni?

Ha sikeresen pályáztok, akkor havi nettó 100.000 Ft összegű ösztöndíj folyósítása a 2020/2021. tanévben kezdődik. A tájékoztatóban kiemelik, hogy szerződéskötést követően, két részletben, 2020. december 15. napjáig öt havi ösztöndíj, illetve 2021. május 15. napjáig öt havi ösztöndíjat folyósítanak majd.

„Nagyon átgondoltan kell nekimenni ezeknek a vizsgáknak"

Egészen sajátos módszerekkel vizsgáznak ebben a félévben az egyetemi hallgatók, amíg a koronavírus járvány miatt nem látogathatják az egyetemek épületeit.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!