szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy hét alatt közel 37 ezren regisztráltak a munkavállalást segítő informatikai alapozó online tanfolyamra - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az államtitkár elmondta, a képzésekre május 22-ig lehet jelentkezni, a nyolchetes oktatás ingyenes és az órák az egyéni igényeknek megfelelően oszthatóak be. A tanfolyam az elvégzése az előfeltétele a 2020 augusztusában induló, úgynevezett struktúraváltó felnőttképzéseknek - hangsúlyozta Schanda Tamás. Az inuló képzésekről itt olvashattok el mindent.

A nyelvvizsga hiányában át nem vett diplomák kiadásáról szólva Schnda Tamás elmondta, eddig mintegy 24 ezer diplomát állítottak ki a felsőoktatási intézmények, és gőzerővel dolgoznak azon, hogy a többiek is mielőbb megkaphassák.

Az online nyelvvizsgákra eddig több mint kétezren jelentkeztek, létszámuk folyamatosan bővül, a vizsgáztatásra eddig négy vizsgaközpont kapott engedélyt, közülük három tervez már májusra is vizsgákat - sorolta az ITM államtitkára.

Minden infó egy helyen a hamarosan induló ingyenes informatikai képzésekről

Mit lehet tudni az induló ingyenes informatikai képzésekről? Mikor indul és kiknek szól, valamint mit nyújt a kurzust elvégzőknek? Itt vannak az infók.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!