szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jön a felnőtképzési diákhitel, az egyetemisták pedig egyszeri 500 ezer forintos hitelt vehetnek majd fel.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ma bejelentette, támogatni fogják a felnőttképzésben tanulókat és azokat az egyetemi hallgatókat is, akik a járvány miatt most nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Ennek érdekében 0 százalékos kamattal létrehoznak egy felnőttképzési hitelformát, illetve az egyetemistáknak is támogatják, hiszen sokan elveszették az állásukat. Informatikusokat is képeznének, mégpedig online módon, a tandíj 95 százalékát az állam állja.

75 ezer és a többi: kikre vonatkozik a nyelvvizsgamentesség?

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ma bejelentette, 75 ezer hallgatónak engedik el a nyelvvizsgakötelezettséget a diplomához. De ez kiket érint pontosan?

A miniszter kiemelte, az egyetemi tanulmányukat befejezett - de diplomával nem rendelkező - munkavállalókra szükség van, náluk eltekintenek a nyelvvizsgakötelezettségtől, így meg fogják kapni a diplomájukat. A döntést azzal indokolta, hogy a kialakuló gazdasági helyzetben szükség lesz a diplomás munkaerőre. A miniszter hangsúlyozta: ma 75 ezer olyan egyetemi hallgató van, akinek azért nincs diplomája, mert nincs nyelvvizsgája. Ők mentesítést kapnak a nyelvvizsgakötelezettség alól.

Arról is beszélt, hogy a családi pótlék is a vészhelyzet megszűnéséhez lesz kötve, a jogosultak tovább igényelhetik a támogatást.

„Ami most folyik, az nem digitális oktatás. Oktatásnak sem nevezném"

A távoktatás az egyetemisták számára sem csak játék és mese. A következő beszámolók újabb problémákra világítanak rá, amelyekkel a hallgatóknak nap mint nap meg kell küzdeniük a jelenlegi helyzetben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!