szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az összes olyan helyet el kell hagyniuk a diákoknak, ahol külön fürdőszoba van a szobához. A méltányossági alapon maradókat olyan kollégiumokba költöztetik, ahol a vizesblokk a folyosó végén található.

Pénteken még a minisztériumi és rektori tájékoztatás alapján úgy tudták a diákok, elég csak a legszükségesebb holmijukat kipakolniuk a kollégiumi szobájukból, szombat késő este azonban kiderült, mindent el kell vinniük - írja a hvg.hu.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke, Budai Marcell a hvg.hu-nak azt mondta, nem kaptak érdemi tájékoztatást arról, miért változtta meg álláspontját az operatív törzs. Annyit tud, szombaton értesítették az egyetemeket a hirtelen változásról. A hvg.hu-nak több egyetemista panaszkodott tegnap, felháborodtak a döntésen, így most sokan mehetnek vissza pakolni - írja az oldal.

A HÖOK sajtófőnöke szerint két megoldás van, vagy a diákok rohannak vissza, vagy az egyetem, főiskola munkatársai dobozolják be az ott maradt holmikat és tárolják valahol.

Ugyan hivatalosan nem árulják el, miért kell kiüríteni a kollégiumokat, árulkodó, hogy az olyan kollégiumokat kell elhagyni, ahol külön fürdőszoba van a szobákhoz, a méltányossági alapon maradó kollégistáknak az olyan helyekre kell átköltözniük, ahol csak a folyosó végén van egy vizes blokk. Ebből nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy talán a kollégiumokból is karantént csinálnak - írja az oldal.

Nap képe: így költöznek haza a diákok az egyetemi kollégiumokból

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedési terve szerint a magyar hallgatók legkésőbb március 13-ig hagyják el kollégiumaikat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!