szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedési terve szerint a magyar hallgatók legkésőbb március 13-ig hagyják el kollégiumaikat.

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedési terve szerint a magyar hallgatók legkésőbb március 13-ig hagyják el kollégiumaikat és lehetőség szerint a továbbiakban lakóhelyükön tartózkodjanak. Ez alól kivétel csak rektori engedéllyel lehetséges. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

Így költöztek ki a hallgatók a Nyíregyházi Egyetem Sandra Ifjúsági Szállójából ésa Nyíregyházi Egyetem Campus Kollégiumából 2020. március 12-én:

©
©
©
©
©
©

Péntekig minden egyetemi kollégiumból ki kell költözniük a magyar hallgatóknak

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt - írja közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.