szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemcsak magyar, hanem külföldi továbbtanulás esetében is igényelhettek diákhitelt, ha pedig Erasmusra mentek, megemelt összegű kölcsönt kaphattok. Itt vannak a részletek.

Ha külföldön szeretnétek továbbtanulni, a szabadon felhasználható Diákhitel1-et igényelhetitek, feltéve, hogy az Európai Gazdasági Térség egyik egyetemén, főiskoláján tanultok, az oklevél pedig, amelyet szereznétek, Magyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad.

Az igényléshez be kell adnotok a felsőoktatási intézmény által kiállított, a hallgatói jogviszonyra, valamint a képzés adataira vonatkozó igazolásokat, illetve ezek hiteles magyar nyelvű fordítását, és a Diákhitel Direktben kitölthető Külföldi képzés adatai című adatlapot.

Ezután minden szemeszterben - december, illetve május 15-ig - be kell küldenetek a hallgatói jogviszony igazolását éss annak hiteles magyar nyelvű fordítását, illetve a Tanulmányi adatlapot - írja honlapján a Diákhitel Központ.

A külföldi továbbtanulásról szóló részletes cikkünket a dátumokkal, a szabályokkal és a szükséges dokumentumokkal itt találjátok.

Külföldi ösztöndíjra pályáztok?

Ha külföldi résztanulmányokra pályáztok az Erasmus+, Campus Mundi, CEEPUS, az államközi ösztöndíjak, illetve a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj keretében, egy évre (10 hónapra) megemelt összeget, havonta maximum 70 ezer forint helyett 140 ezer forintot igényelhettek. Itt találjátok a részleteket.

A szabad felhasználású Diákhitel1-ről itt, a - magyarországi intézményekben - önköltségre fordítható Diákhitel2-ről pedig itt olvashattok részletesen.

Külföldi tanulási lehetőség: minden, amit az Erasmus+ programról tudni kell

Szívesen tanulnátok külföldön vagy szereznétek szakmai tapasztalatot egy másik országban? Fejlesztenétek a nyelvtudásotokat anyanyelvi környezetben? Az Erasmus+ program keretében akár egy évet is eltölthettek külföldi főiskolán vagy egyetemen. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.