szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) készítette el az online felsőoktatási platform első magyar nyelvű kurzusát. Az egyik legnépszerűbb, tanulásmódszertani tanfolyamot fordították le.

A Coursera egy online platform, amely 180 külföldi felsőoktatási intézmény több mint 4000 online kurzusát kínálja ingyenesen, és világszerte már 40 millióan használják. Az első teljesen magyar nyelvű tananyag "A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal" című kurzus lett, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) munkatársai fordítottak magyarra - írja közleményében az egyetem.

A McMaster University és a University of California San Diego által megálmodott kurzus a Coursera egyik legnépszerűbb tanfolyama, eddig 1,8 millióan végezték el. Az SZTE-nek azért is esett a választása erre a kurzusra, mert kompetenciaméréseik alapján az egyetemre jelentkező diákok nagy része nem a felsőoktatásban leghasznosabb tanulási stratégiákat alkalmazza.

"A kurzus során bemutatjuk, hogyan használ az agy a tanuláshoz két nagyon különböző állapotot, és hogyan tudja tömbösíteni az információt. Szó lesz továbbá kompetencia-illúziókról, memóriatechnikákról, a halogatás kezeléséről, és a legjobb gyakorlatokról, amelyek kutatások alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtják nehéz tárgyak tanulásában" - olvasható a kurzusleírásban. A tananyagot a saját tempótokban, körülbelül 11 óra alatt végezhetitek el: itt kezdhetitek el a tanulást.

Így tanulhattok a világ legjobb egyetemein otthonról - ingyenes kurzusok egy helyen

Ha iskola, egyetem vagy munka mellett fejlesztenétek magatokat, szívesen tanulnátok otthonról, vagy belekóstolnátok valami újba, akkor ezeket az oldalakat szeretni fogjátok. Négy hely, ahol ingyenes online kurzusokat végezhettek el a világ legjobb egyetemein.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.