szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha iskola, egyetem vagy munka mellett fejlesztenétek magatokat, szívesen tanulnátok otthonról, vagy belekóstolnátok valami újba, akkor ezeket az oldalakat szeretni fogjátok. Négy hely, ahol ingyenes online kurzusokat végezhettek el a világ legjobb egyetemein.

Ezt az oldalt már többször ajánlottuk, de ha ingyenes online tanulásról van szó, biztosan a Coursera az első, ami eszünkbe jut. Az oladl több mint száz felsőoktatási intézménnyel működik együtt, így hétszáznál is több online egyetemi kurzust kínálnak a természettudományoktól kezdve a gazdasági területeken át a bölcsészettudományokig, teljesen ingyen.

©

Persze nem csak ezen az oldalon találhattok érdekes, hasznos és mindenek előtt ingyenes kurzusokat, hanem az Open Culture online kurzusajánlójában is. Habár ez az oldal nem kínál saját kurzusokat, összgyűjtötték az interneten már fellelhető, több mint ezer online egyetemi kurzust. Így többek köbbek között megtaláljátok rajta a Stanford, a Yale, a Harvard és az Oxford képzéseit is.

©

Ha már Stanford, akkor a nem csak ezeket az oldalakat érdmes átböngészni, hiszen van olyan felület is, ahol egy helyen érhetitek el a Stanford összes online anyagát.

Ha valami újba kezdenétek bele, akkor érdemes körbenéznetek az Alison kurzusai között is. Itt olyan ingyenesen hallgatható online kurzusokat találhattok, amelyek elvégzéséért még oklevelet is kaphattok. Főleg gazdasági, menedzsment, számítástechnikai, nyelvi és egészségügyi képzések közül válogathattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.