szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is bekerült a Times Higher Education 2020-as orvostudományi, fogorvostudományi és egészségtudományi képzéseket tartalmazó rangsorába.

November 19-én tette közzé újabb tudományterületi világrangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education (THE). A legjobb orvostudományi, fogorvostudományi és egészségtudományi képzéseket rangsoroló listában a Semmelweis Egyetem a 301-400., a Pécsi Tudományegyetem a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedig az 501-600. helyet szerezte meg. Mind a négy intézmény megtartotta a tavalyi helyezését.

A rangsorban az idén 775 egyetem szerepel a világ minden részéről. A listát az Oxfordi Egyetem vezeti, az első ötbe még a Harvard, a Cambridge-i Egyetem, az Imperial College London és a Stanford fért be. A brit intézményeken kívül a legjobb eredményt elérő európai intézmény a svéd Karolinska Institute lett a 12. helyen.

A szakterületi rangsorokat az összesített listához hasonló szempontok alapján állítják össze, vagyis az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét.

A bölcsészettudományi rangsorba Magyarországról az ELTE, a gazdasági és üzleti rangsorba pedig a Corvinus került be. Az informatikai listában és a műszaki képzések rangsorában két-két magyar intézmény szerepel. A társadalomtudomány területén is jól teljesítettek a magyar egyetemek: a Corvinus, az ELTE, a BME és a Debrecni Egyetem is bekerült a legjobbak közé. Az egyetemek nyújtotta oktatási és tanulási lehetőségeket, illetve az egyetemi légkört pontozó részrangsorban négy magyar intézmény kapott helyet.

Friss világrangsorok: ezekre a listákra nem került fel magyar egyetem

Újabb képzési területi rangsorokat tett közzé a Times Higher Education (THE): ezeken az egyetemeken a legjobbak az oktatási, illetve a jogi képzések. Magyar intézmény ezekre a listákra nem került fel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.