szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány hónapig vehettek részt külföldi részképzésben vagy szakmai gyakorlaton, ha az Erasmus+ programra jelentkeztek? Itt vannak a részletek.

Ha elnyeritek az Erasmus+ ösztöndíjat, külföldi részképzésben vagy szakmai gyakorlaton vehettek részt: előbbi esetben 3-12 hónapot, utóbbi esetében pedig 2-12 hónapot tölthettek a kiválasztott országban, de akár kombinálhatjátok is a kettőt.

Szakmai gyakorlatra már az első évtől, részképzésre viszont csak két lezárt félév után jelentkezhettek. A pályázatokat a felsőoktatási intézményben tudjátok leadni, ott érdeklődhettek a határidőkről és a partneregyetemekről is.

Az Erasmus+ programmal kapcsolatos tudnivalókról itt írtunk részletesen, itt pedig azt nézhetitek meg, hogyan finanszírozhatjátok a költségeiteket diákhitelből.

Állami ösztöndíj: mennyi idő alatt kell elvégeznetek a képzést, ha Erasmusra mentek?

Ha állami ösztöndíjasként tanultok az egyetemen, főiskolán, a képzési idő másfélszerese alatt kell megszereznetek a diplomát. Mi a helyzet, ha egy vagy két félévet külföldön töltötök az Erasmus program keretében? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.