szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Erasmussal tanulnátok külföldön, de gondot okoznak az anyagiak? A kinti megélhetés finanszírozására felvehetitek a diákhitel1-et. Mutatjuk a részleteket.

A diákhitel1 felső összeghatára 70 ezer forint, de ha Európai Gazdasági Térségen belül tanultok, akkor maximum 10 hónapra emelt összegű diákhitelt is igényelhettek, ami havi 140 ezer forintot jelent. Így egy tanév alatt 1 millió 400 ezer forinthoz – több mint 4500 euróhoz – is hozzájuthattok – olvasható a Diákhitel Központ oldalán.

A külföldi résztanulmányokra fordítható diákhitelt minden állami ösztöndíjas és önköltséges formában tanuló igényelheti, aki még nem töltötte be a 45. életévét. A hitelt bármire elkölthetitek, amire szükségetek van a külföldi tanulmányaitok során – legyen az lakhatás, utazás vagy akár a napi megélhetés.

A szerződést elektronikus úton is megköthetitek. Az igénylést a Neptun felületen kell elindítanotok, viszont ügyfélkapus hozzáférésre is szükségetek lesz. A megigényelt diákhitel a saját bankszámlátokra érkezik majd.

Fontos, hogy a diákhitel1 jelenleg 1,99 százalékos kamattal vehető fel, viszont a visszafizetést csak a hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban kell megkezdeni – de természetesen előtörlesztésre is van lehetőség.

Indul a nyelvi diákhitel, mától lehet igényelni a kölcsönt

Holnaptól igényelhető az új, nyelvi diákhitel, amelyet minden diák vagy már záróvizsgázott nyelvtanuló felvehet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.