szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A müncheni minisztérium azt írta a hvg.hu-nak, hogy amíg a magyar fél nem teljesíti a feltételeket, a részükről nem működik az egyezség.

Minden jel arra mutat, hogy a magyar kormány miatt fog meghiúsulni a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) között korábban megkötött együttműködési megállapodás. Ezzel a bajor kormány pénzügyi támogatása is elúszhat – tudta meg a hvg.hu. 

A TUM elnöke és CEU elnök-rektora május elején alá is írta a részletes együttműködési tervet a két intézmény között, egyben arra kérte a magyar kormányt, hogy biztosítsa a CEU-nak azokat a jogi garanciákat, amelyek lehetővé teszik ennek megvalósítását, vagyis az amerikai diplomák kiadását.

Osztrák magánegyetemként akkreditálták a CEU-t

Osztrák magánegyetemként akkreditálták a CEU-t Közép-európai Egyetem Magánegyetem néven - közölte az intézmény szombaton.

Május óta azonban - az oldal információi szerint a-  bajor és a magyar fél semmilyen szinten nem találkozott, amit a müncheni tartományi kormány oktatási minisztériuma meg is erősített a lapnak. Azt írták, semmilyen fejleményről nem tudnak a májusi megállapodás óta.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese is megerősítette, hogy a tudományos együttműködés aláírása óta nem volt fejlemény, azonban ő is emlékeztetett, hogy a jelenlegi megállapodás csak akkor érvényes, ha a jogi keretek tisztázódnak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.