szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Osztrák magánegyetemként akkreditálták a CEU-t Közép-európai Egyetem Magánegyetem néven – közölte az intézmény szombaton.

„Az osztrák intézményi akkreditáció részét képezi hat egyetemi program is: a kultúra, politika és társadalom alapképzés (BA in Culture, Politics, and Society (CPS)), a filozófia, politika és közgazdaság alapképzés (BA in Philosophy, Politics, and Economics (PPE)); a nemzetközi Közkapcsolatok mesterképzés (MA in International Public Affairs (IPA)), a közpolitika mesterképzés (Mundus MAPP) (MA inPublic Policy (Mundus MAPP)), a nők és társadalmi nemek mesterképzés (GEMMA) (MA in Women’s and Gender Studies (GEMMA)), és a környezetpolitika és menedzsment mesterszak (MESPOM) (MSc in Environmental Sciences, Policy and Management (MESPOM))” – olvasható a közleményben.

A döntést Dr. Iris Rauskala, Ausztria oktatásért és kutatásért felelős minisztere hagyta jóvá. “A CEU-val egy új tudományos központtal gazdagodik Ausztria. Az egyetem magyarországi helyszínén eddig is sikeresen vett részt a Európai Kutatás Tanács (ERC) pályázatain, amely komoly támogatást jelent kiemelkedő kutatói számára. Ez is jelzi és bizonyítja a CEU által végzett munka minőségét” – idézi a CEU a minisztert, aki hozzátette: „a 16. osztrák magánegyetemként a CEU által kínált kurzusok tovább gazdagítják az osztrák tudományos életet. Bízom benne, hogy sok hazai és nemzetközi diák végzi majd itt posztgraduális kutatásait.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Közép-európai Egyetem Magánegyetem és hat programunk, ezek között két alapképzés is osztrák akkreditációt kapott. Ez új fejezetet jelent a CEU történelmében. A következő tanév során a CEU az összes amerikai akkreditációjú programja kapcsán is igényli majd az osztrák akkreditációt. A 2020-21-es tanévtől kiadott osztrák akkreditációjú diplomáinkkal pedig hozzájárulunk új otthonunk felsőoktatásának fejlesztéséhez” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

Megerősítették a CEU amerikai akkreditációját

Megerősítette a CEU akkreditációját a Middle States Commission on Higher Education.

Az egyetem közleményében az áll: a magyar kormányzat elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU számára, hogy 2019. január elsejétől új diákokat vegyen fel az amerikai akkreditációjú programjaira, ezért az ezekhez kapcsolódó diplomákat 2019. őszétől a CEU új, bécsi kampuszán fogja kiadni. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!