szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb felsőoktatási világrangsort hoztak nyilvánosságra, újabb diákolimpián szereztek érmet a magyar tanulók, augusztus végén közzéteszik a pótfelvételi ponthatárait - ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Itt a friss világrangsor: öt magyar egyetem került a legjobb ezer közé

Öt magyarországi egyetem került fel az Academic Ranking of World Universities (ARWU) legfrissebb listájára, amelynek elkészítéséhez több mint 1800 felsőoktatási intézmény vizsgáltak meg a szakemberek, és a legjobb ezret rangsorolták. A magyar egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett a legjobb helyen. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Itt a lista: ezeken a mesterszakokon kezdhetnek a legtöbben állami ösztöndíjasként

Milyen MA- és MSc-szakokon szereztek a legtöbben állami ösztöndíjas helyet a 2019-es felvételin? Itt nézhetitek meg a listát.

Ezekre az ösztöndíjakra pályázhattok önköltséges képzéseken

Nem csak az állami ösztöndíjas képzésen tanulók számára, az önköltséges szakok hallgatói is nyerhetnek el különböző ösztöndíjakat. Mutatjuk, melyik típusúaknak érdemes utánanéznetek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Pótfelvételizők, figyelem! Nem érkezik külön behívó a gyakorlati vagy alkalmassági vizsgákra

Jelenleg a pótfelvételire leadott jelentkezések feldolgozása zajlik – olvasható a Felvi.hu-n, ahol arra is felhívják a pótfelvételizők figyelmét, hogy ha olyan szakra jelentkeztek, amelyen alkalmassági vagy gyakorlati vizsgát tartanak, az időpontnak és a helyszínnek nézzenek utána, ugyanis az idő rövidsége miatt nem érkezik külön behívó levél. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Milyenek lesznek a pótfelvételi ponthatárai? Ez a szabály idén is érvényes

Augusztus 26-án hirdetik ki a 2019-es pótfelvételi ponthatárait, vagyis akkor derül ki, ki került be a megjelölt képzésre. De lehet-e már tudni valamit a várható ponthatárokról? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Itt van minden fontos infó az őszi érettségiről: részletek és szabályok

Milyenek az őszi érettségi szabályai? Mikortól lehet jelentkezni és hogyan? Mutatjuk a legfontosabb infókat.

Siker: újabb diákolimpián szereztek érmeket a magyar diákok

Négy bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a Keszthelyen megrendezett 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián - tudatták a szervezők. A teljes cikket itt olvashatjátok el.