szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan jön egy újabb albérleti hullám? A szakértők szerint augusztus végén várható az újabb fellenülés.

30 százalékkal nőtt a meghirdetett albérletek száma, miután kiderültek a felsőoktatási ponthatárok, írja az ingatlan.com elemzése. Sokan direkt ekkor lépnek a piacra – ez a forgatókönyv ismétlődik évek óta. Augusztus végén pedig újabb lökést adhat a piacnak az, hogy ekkor derül ki, ki kapott, ki nem kollégiumi férőhelyet - írja a hvg.hu.

Egyre magasabbak az árak: ennyit kell fizetni az albérletekért a legnépszerűbb fővárosi kerületekben

Budapesten jelentős eltérések figyelhetők meg a belvárosi és a külsőbb kerületek albérlet árai között. Most utána jártunk, hogy átlagosan mennyibe kerül a lakás bérlés a főváros legnépszerűbb területein.

Az albérletek számának megnövekedésével nem járt együtt a bérleti díj növekedése - írják. A cég elemzése szerint a fővárosi albérleti átlagdíj 160 ezer forint volt, a korábbi átlagnak megfelelő ez. Egy szobát pedig átlag havi 65 ezerért lehet a fővárosban kivenni, míg Debrecenben, Pécsett és Miskolcon 35 ezerbe kerülnek. Szegeden és Győrben 45 ezer a havi díja a szobának.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.