szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Másfél ezer diákhitelesnek a tartozása felét, 880 főnek pedig a teljes hiteltartozását elengedték – mondta a családi kedvezményekről a Magyar Nemzetnek Magyar Péter, a Diákhitel Központ új vezérigazgatója.

Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a kormány döntése alapján átvállalják az adósság ötven százalékát azoktól az édesanyáktól, akik 2018. január 1. után a második gyermeküket hozták a világra, a harmadik gyermek születésekor pedig kérvényezni lehet a teljes tartozás jóváírását.

Magyar Péter a lapnak azt mondta, tavaly óta a szabad felhasználású kölcsönből 2,155 milliárd forintot, a felsőoktatási képzési költségek fedezésére szolgáló Diákhitel2-ből pedig több mint 21 millió forintnyi tartozást engedtek el, a családi kedvezményekben részesülők száma folyamatosan emelkedik.

Ha valakinek több hitele is van egyszerre, maga dönthet, hogy melyiknél veszi igénybe a könnyítést.

Október 1-től lehet igényelni a nyelvtanulási diákhitelt

Átlagosan hét év alatt fizetik vissza a diákhitelt a volt hallgatók - mondta a Magyar Hírlapnak Magyar Péter, a Diákhitel Központ új vezérigazgatója.

További kedvezmény, hogy a leendő édesanyák már a várandósság 90. napját követően (három évre) kérvényezhetik a felvett hallgatói hitelek kamatmentessé tételét és a törlesztés felfüggesztését.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!