szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Átlagosan hét év alatt fizetik vissza a diákhitelt a volt hallgatók – mondta a Magyar Hírlapnak Magyar Péter, a Diákhitel Központ új vezérigazgatója.

Október 1-jétől lehet igényelni az új nyelvtanulási hitelt, a Diákhitel3-at. „Több tízezer olyan diák van, aki eljutott az abszolutóriumig, de az előírt számú nyelvvizsga hiányában nem tud diplomát szerezni. Ez a termék nekik segíthet elsősorban, ugyanakkor a még hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok is igénybe vehetik majd a maximum ötszázezer forintos hitelt” – mondta a lapnak.

Kiemelte: a végzett hallgatók nagyon jó adósok, egy százalék körül van a bedőlt hitelek aránya, a diákhitelesek átlagosan hét év alatt fizetik vissza a felvett kölcsönt, Magyar Péter úgy látja, ez összefügg az alacsony kamatokkal és a rugalmas feltételekkel.

Ősztől indul a nyelvi diákhitel: kik vehetik majd fel az 500 ezer forintos támogatást?

A 2019/2020-as tanév októberétől kifejezetten a nyelvtanulásra is lehet majd diákhitelt felvenni? De kik jogosultak erre a támogatásra, és mekkora összeget lehet felvenni? Összeszedtük a legfontosabb infókat.

A 2018. január 1. után született második gyermek esetén az édesanyáknak elengedik a hiteltartozásuk felét, a harmadik gyermek megszületése után pedig a teljes hitelt, a várandósság kilencvenedik napjától pedig kérhetik a törlesztés felfüggesztését, illetve kamatmentessé válik a hitelük. Tavaly már több mint ezer olyan diákhitel volt, amelynek a felét, illetve hétszáz, amelynek a teljes összegét el tudták engedni a második és harmadik gyerek születését követően.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!