szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Május 7-én folytatja a tárgyalásokat a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM).

A budapesti CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) hosszú távú együttműködés keretében fogja ötvözni erősségeit a műszaki tudományok, társadalomtudományok és a politikatudomány terén – írja közleményében a CEU. A két intézmény vezetői két napig tárgyaltak Münchenben,  a lehetséges közös tevékenységek között szerepelnek új professzori pozíciók, programok, közös kutatások és a jövő szakértőinek oktatása is.

„A TUM rendkívül ígéretes partner a CEU számára, mivel elismerten vezető szerepet tölt be a mérnöki tudományok, a természettudományok és a technológia terén, és elkötelezett amellett, hogy fejlessze és kiterjessze a bölcsészet- és társadalomtudományok terén végzett tevékenységét. Jövőbeli programjaink közös erősségeinkre támaszkodva fogják megvizsgálni az új technológiák által felvetett politikai, társadalmi és etikai kérdéseket és lehetőségeket” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

Újra megvizsgálja a kormány a CEU ügyét?

„A Müncheni Műszaki Egyetem részvétele a magyar felsőoktatásban a CEU-val való együttműködés keretében semmilyen akadályba nem ütközik" - idézi a 444 a Miniszterelnökség államtitkárát, aki Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kérdésére válaszolt.

„A CEU egy kiemelkedő intézmény a bölcsészet- és társadalomtudományok terén, ezért mérjük fel közösen a hosszútávú együttműködés lehetőségét, amely részeként közös TUM-CEU professzori pozíciókat, egyetemi programokat hoznánk létre, egy egyedülálló és eddig példa nélküli kínálatot nyújtva” – mondta Wolfgang A. Herrmann, a TUM rektora, aki hozzátette: ezzel az együttműködéssel tovább erősítik az intézmény emberközpontú mérnöki megoldásokról alkotott vízióját.

A résztvevő felek május 7-én Budapesten találkoznak majd újra, hogy lezárják a megbeszéléseket, és kétoldalú megállapodást írjanak alá a jövőbeli együttműködésről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!