szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mégsem szűnik meg a Közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem 1951 óta működő lapja.

Az egyetem az Indexszel azt közölte: a soron következő tematikus lapszám várhatóan szerdán kerül nyomdába. A szerkesztőség, a Hallgatói Önkormányzat és az Egyetem képviselői legutóbbi közös értekezletükön megállapodtak, hogy finanszírozási okok miatt az idén őszre tervezett 4 lapszámból kettő fog nyomtatásba kerülni. "A Közgazdász c. lap Magyarország legrégebben megjelenő egyetemi újságja, amelynek folyamatos kiadása mellett a Corvinus Egyetem továbbra is elkötelezett. A következő hónapokban a Közgazdász szerkesztőségének vezetésével fog elkészülni az a koncepcionális javaslat, amelynek alapján kialakíthatók az online megjelenésnek a jelenleginél nagyobb szerepet szánó, megújuló egyetemi média keretei" - írták.

A Mérce arról számolt be hétfőn, hogy nemrégiben a lapba tervezett egyik interjú vitát váltott ki az egyetem vezetése és a lap főszerkesztője között. Az egyik szerző Hadas Miklós szociológussal készített interjút – az egyetem tanára a társadalmi nemek tudományának témájáról is hosszan, elemezve beszélt, és az egyetem vezetésének is megfogalmazott enyhe kritikát.

Az interjú azonban végül csak a Corvinus Online hallgatói blog felületén jött le. Bekker Balázs, a Közgazdász főszerkesztője a Facebookon azt írta, „a probléma az volt, hogy az interjúban elhangzik egy enyhe kritika az egyetem vezetőségéről. Meg hogy genderrel foglalkozik. Meg hogy Hadas Miklós. Meg hogy nem aktuális. Meg hogy férfi. Meg hogy gender. (ja, ezt mondtam már.) Én fehér férfiként, és a Corvinusos egyetemi újság főszerkesztőjeként meg merem tenni azt az egészen elképesztő lépést, és megadom a felületet egy másik fehér – ráadásul szintén – férfinak, hogy gender témában nyilatkozzon*. Főleg, hogy a téma egyik legjelentősebb magyarországi szakértőjéről beszélünk” – írta.

Megszüntették a gender szakot, vizsgálatot indít az ombudsman

Vizsgálatot indít Székely László ombudsman a társadalmi nemek mesterszak megszüntetése miatt.