szerző:
Eduline

Ma éjfélig lehet jelentkezni az Eötvös Collegiumba – a szakkollégiumba azok felvételizhetnek, akik első- vagy másodévesek az ELTE Bölcsészettudományi, Társadalomtudomány, Természettudományi vagy Informatikai Karán.

A jelentkezőknek ki kell tölteniük az Eötvös Collegium honlapjáról letölthető űrlapot, csatolniuk kell az önéletrajzukat, a szakfelvételi engedélyt vagy az egyetemi felvételről szóló értesítés másolatát. Emellett érdemes elküldeni a szakmai eredmények dokumentumait (például tanulmányi versenyek, nyelvvizsga-bizonyítvány pdf vagy jpeg formátumban) és szaktanári ajánlást.

Az első körön átjutó hallgatók névsorát augusztus 18-tól nézheted meg az Eötvös Collegium honlapján – a szóbeli felvételit augusztus 22-től 24-ig tartják. Bővebb információt itt találsz.

Az Eötvös József Collegium az ELTE BTK, IK, TÁTK és TTK szakkollégiuma Budapesten - a szakmai munka műhelyekben folyik, amely egy-egy adott szak hallgatóit tömöríti, egy egyetemista azonban több műhely tagja is lehet. Az előadásokat az Eötvös Collegium tanárai vagy külső, meghívott előadók, gyakran egykori Eötvös-kollégisták tartanak. A szakkollégium biztosít nyelvtanulási lehetőséget is, általában négy-öt nyelv közül választhatnak a hallgatók.

eduline