szerző:
Eduline

Kitiltott két tízéves diákot az egyik kurzusról az ottawai egyetem – a gyerekek édesanyja az ontariói emberi jogi bírósághoz fordult, szerinte az intézmény diszkriminálta a fiait, amikor koruk miatt tiltotta meg nekik az előadások látogatását.

Az ikerpár 2006-ban, tízévesen kezdett járni az ottawai egyetem kurzusára, az intézmény “speciális hallgatóként” vette fel a gyerekeket, akiket később – az édesanyjuk szerint ismeretlen okok miatt – mégis eltanácsoltak, írja a Macleans.

Az egyetem azzal indokolta a döntést, hogy a tízéves diákok nem feleltek meg a felvételi követelményeknek, arra a kérdésre azonban nem válaszoltak, hogy miért nem a jelentkezési kérelem elbírálásakor zárták ki a gyerekeket.

Az ottawai egyetem főépülete - a bíróság szerint nem diszkrimináltak
©

Az ikerpár édesanyja bírósághoz fordult, amely végül nem állapított meg jogsértést – bár arra felhívták a figyelmet, hogy az egyetem szabályzatában az áll, hogy az intézmény csak olyan hallgatókat vehet fel, akik már elvégezték a középiskolát, vagy olyan képességekkel és körülményekkel rendelkeznek, amelyek képessé teszik őket a kurzusok elvégzésére. Ki a magyar egyetemi rekorder, aki tizenkilenc év alatt végezte el a szakját? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline