szerző:
Eduline

Gondnok egy ausztráliai szigeten, hálózsák- és rágógumi-tesztelő, vásárlási tanácsadó – néhány garantáltan stresszmentes munkakör, amelyekkel milliókat lehet keresni. Az elmúlt évek álomállásai közül szemezgettünk.

Több ezer jelentkező közül Ben Southallt választották ki az ausztrál Hamilton sziget gondnoki állására. A sikeres pályázónak 150 ezer ausztrál dollárt (körülbelül 30 millió forintot) fizettek azért, hogy beköltözzön egy háromszobás villába, és fél éven keresztül heti három órában gondozza a szigetet. Feladatai – mint például a posta összegyűjtése és a halak etetése – mellett blogot és fotónaplót kellett vezetnie a vitorlázásról és a búvárkodásról.

A Malibu kókuszlikőr gyártója néhány éve „terméktesztelő igazgató” pozícióra adott fel álláshirdetést, a munkavégzés helyszínéül pedig - többek között - Barbadost jelölte meg. A nyertes kiválaszthatott két asszisztenst, akik vele együtt utazhattak a Karib-szigetekre, New Yorkba, Sydneybe és a dél-ausztrál Barossába.

A világ egyik legjobb munkája. Ben Southall a paradicsomi szigeten

Szintén dél-ausztráliai vakációt nyertek azok a szerencsések, akiket beválogattak az ország népszerűsítését célzó kampányba. A jelentkezőknek csupán egy egyperces videót kellett készíteniük arról, hogy miért ők akarnak nyerni. A győzteseknek – egy brit párnak – videóblogot is kellett vezetni.

A hálózsákokat gyártó Halford hatszáz fontot fizetett „tesztelő munkatársainak”. A nyertes pályázónak öt éjszakán keresztül kellett a hálózsákokban aludnia, majd tapasztalatairól beszámolót írnia – „munkájáért” óránként 10 fontot kapott. Az amerikai önkiszolgáló éttermek pultosai, a kasszások és a jegyszedők alig több mint 9 dollárt keresnek óránként – a 10 legrosszabbul fizetett szakma listáját itt nézheted meg.

A Holiday Inn szállodalánc egyik ingyenes szolgáltatása, hogy vendégeik számára előmelegítik az ágyat, hogy minél hamarabb el tudjanak aludni. Az ágyak hőmérsékletéért a cég külön erre a célra felvett alkalmazottai felelnek: fizetésüket azért kapják, hogy öt percig kezeslábas pizsamában melegítsék az ágyakat.

Egy angliai falu évi 50 ezer fontos fizetést kínált annak, aki beköltözik a Wookey Hole barlangba, a híres helyi boszorkánylegenda színhelyére, amely a település legfőbb turistalátványossága. A munkája abból áll, hogy előadásokat tart boszorkányságról és varázslásról a vendégeknek. Igaz, az álláshirdetésben kikötötték, hogy csak azok tölthetik be a posztot, akik tudnak boszorkányosan kacagni, és nem allergiásak a macskákra. Kínában egy iskola diákjai töltötték napjaikat hasonló helyszínen. Getu településen a gyerekek sokáig egy hatalmas barlangban tanultak, itt alakították ki az osztálytermet, a menzát és a sportpályát. A furcsa intézményről itt olvashatsz bővebben.

A London Dungeonban, a középkori kínzásokat bemutató múzeumban különös munkakörbe kerestek alkalmazottat. A pozíció betöltőjének – egy oxfordi diáknak, akit 26 jelentkező közül választottak ki – halott embert kell "alakítania" napi négy órában.

Több mint tízezren jelentkeztek a LetsBuyIt.com álláshirdetésére, amelyben nemzetközi vásárlói tanácsadót kerestek. A nyertes tízezer eurót kapott, hogy ebből a pénzből ellátogasson többek közt Párizsba, Milánóba, Hong Kongba és New Yorkba, és felkutassa a legjobb üzleteket. Tapasztalatairól és a legjobb vásárlási lehetőségekről ezután saját blogján kellett beszámolnia. Az útért – amely alatt végig első osztályon utazott és luxushotelekben lakott – még ötezer euró fizetést is kapott.

A First Choice utazási iroda „életforma-termékfejlesztő menedzserének” munkája abból áll, hogy vízicsúszdákat tesztel a világ különböző üdülőhelyein. A csúszdákat magasság, gyorsaság, a víz mennyisége és biztonsági szempontok alapján kell értékelnie. Tommy Lynch, akit 2008-ban vett fel a cég erre a feladatra, eddig Mexikóban, Egyiptomban, Törökországban és a Costa del Solon dolgozott.

Egy édességeket gyártó amerikai cég rágógumitesztelő kollégát keresett két évvel ezelőtt. A munkára csak azok jelentkezhettek, akik gyakran rágóznak, nem dohányoznak, és nyitottak a különböző ízekre.    

eduline