szerző:
Eduline

Az Év Hallgatói Újságírója az Univ Pécs munkatársa, Kasza Szabolcs lett, a Pro Sperare elismerést pedig az ELTE TÁTKontúr című lapja kapta a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület (MESE) díjátadóján.

Márk Mirkó díjnyertes fotója

Az Év Írása díjat négy kategóriában osztották ki – Vidó Gábor, a Pécsi Bölcsész, Kasza Szabolcs, az Univ Pécs, Barcza Dániel, az ELTE TÁTKontúr, valamint Szabó Orsolya, a BME Műhely hallgatói lapjának munkatársa kapta meg az elismerést.

Az Év Fotója portré, művészet és tudomány kategóriájának győztese Márk Mirkó, az Univ Pécs fotósa lett. „Kiváló fotós látásmóddal rendelkezik. Egy fotós nem csak attól jó, mert jó helyen van jó időben, hanem mert meglátja egy esemény azon részletét, amitől a kép többet mond egy hosszú cikknél” – mondta Cséve Gábor, a HVG művészeti vezetője, a zsűri egyik tagja.

Az Év Campus Honlapja elismerést intézményi kategóriában a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola felveteli.bkf.hu honlapja kapta meg fiatalos megjelenéséért. Campus kategóriában a Debreceni Egyetem  www.hallgato.com portálja nyert, míg oktatás és ifjúságtematikus kategóriában a Sulihalo.hu-t díjazták.

Az Év Campus Honlapja közönségdíjat a Hallgato.com, a különdíjat a Szent István Egyetem Gazdaságtudományi Karának gtk.szie.hu oldala kapta.

Díjazottak:

Év Fotója – Hír, esemény: Hegedűs Sándor (TŰ)(SZTE)
Év Fotója – Portré: Márk Mirkó: Titó 1. (UnivPécs) (PTE)
Év Fotója – művészet és tudomány: Márk Mirkó: Lebegés 2. (UnivPécs)(PTE)

Pro Sperare 2010 : TÁTKontúr (ELTE TÁTK)

Év Campus Honlapja Intézményi kategória:  Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola - felveteli.bkf.hu
Év Campus Honlapja Campus kategória:  www.hallgato.com
Év Campus Honlapja Oktatás és ifjúságtematikus kategória: Sulihalo.hu 
Év Campus Honlapja Közönségdíj: www.hallgato.com
Év Campus Honlapja Különdíj: SZIE GTK www.gtk.szie.hu

eduline