szerző:
Eduline

A brit Burnley College vezetői szerint az egész arcot eltakaró burka lehetetlenné teszi az órai kommunikációt, ráadásul biztonsági okok miatt sem engedhetik a kendő viselését.

A 18 éves Shawana Bilqes a brit Burney College-ban folytatta volna tanulmányait, a főiskola vezetői azonban nem engedték, hogy beiratkozzon – a muszlim lány ugyanis burkát visel, amely az egész arcát eltakarja.

„Nem értem a döntést, a főiskola ugyanis környéken áll, ahol nagyon sok muszlim ember él. Eddig soha nem kerültem bajba a kendő miatt. Az intézmény vezetői egyáltalán nem volt nyitottak, pedig én megpróbáltam kompromisszumos megoldást találni. Végül kaptam tőlük egy levelet, amelyben az áll, hogy csak akkor folytathatom a kurzusokat, ha az órákon nem viselem a burkát” – mondta a The Sun című brit bulvárlapnak.

John Smith, a Burnley Collefe vezetője azzal indokolta döntését, hogy az eredményes oktatáshoz szükségük van arra, hogy a hallgatóikkal kommunikálni tudjanak. „Ha valaki egy kendővel eltakarja az arcát, erre esélyünk sincs. Egyébként biztonsági okok miatt is látnunk kell a diákok arcát” – mondta.

eduline