szerző:
Eduline

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatóinak túlnyomó többsége elégedett az intézmény oktatási színvonalával - legalábbis egy tavaly ősszel végzett felmérés eredményei szerint.

A hallgatók több mint negyede ötös, csaknem fele pedig négyes osztályzatot adott, amikor értékelnie kellett az SZTE oktatási színvonalát, a válaszadók 93 százaléka büszke arra, hogy az intézmény hallgatója - mondta Kancsák Csaba kutatásvezető a 467 hallgató megkérdezésével készült felmérésről. 
   
A felmérés 2010 októberében, az Európai Ifjúság Kutató-, Szervezetfejlesztő és Kommunikációs Központ országos programjának részeként készült el, és hasonló vizsgálatok folytak Debrecenben és Pécsett is.

A Szegedi Tudományegyetem központi épülete: szeretik a hallgatók
©

Az egyetemi oktató tájékoztatása szerint a szegedi hallgatók túlnyomó többsége havonta 60 ezer forintnál kevesebb pénzből él, a legtöbben - negyven százalék – 21 és 40 ezer forint közötti összeget költenek egy hónapban. Mennyi pénzből élnek a magyar hallgatók, és vállalnak-e munkát a tanulás mellett? Összefoglalónkat itt olvashatod el.
   
A diákok a válaszaik alapján hétközben több időt töltenek Szegeden, mint társaik a hasonló vidéki egyetemi városokban: általában vasárnap érkeznek a csongrádi megyeszékhelyre és csütörtökön vagy pénteken utaznak el. A hallgatók több mint hetven százaléka elégedett a sportolási és kulturális lehetőségekkel.
   
Szintén a túlnyomó többség kiválónak tartja az egyetemi szolgáltatásokat is, a legjobb osztályzatot az Egyetemi Könyvtár kapta, s a válaszadók többsége kedvenc helyeként is a bibliotékának otthont adó Tanulmányi és Információs Központot nevezte meg - mondta a kutatásvezető.
    
MTI