szerző:
Eduline

Magyarországon egyedülálló vállalkozó képzést indított szeptembertől a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Centruma (DEAGTC); a "Team Academy" hazai bevezetéséről pénteken írtak alá megállapodást a DE és a Finnországi Jyva:skyla: egyetemének képviselői.

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora szerint ezzel új fejezet kezdődött a két testvérváros - Debrecen és Jyva:skyla: -, illetve a két egyetem több évtizedes kapcsolatában. Nagy János, a DEAGTC elnöke hozzátette: a Finnországban 18 éves tapasztalatokra épülő. hazánkban most induló képzés keretében a hallgatók tényleges vállalkozások alapításával és működtetésével sajátítják el a gyakorlati tudnivalókat, a végzéskor pedig nemzetközileg is elismert finn üzleti diplomát is szereznek.
   
Nábrádi András dékán a részletekről elmondta: Magyarországon először a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara nyerte el annak lehetőségét, hogy saját "Team Acedemy"-t indíthasson két 20 tagú csoporttal. A hallgatók 7 féléves gyakorlati képzés során a szakjuknak megfelelő diploma mellett egy nemzetközileg is elismert finn üzleti BBA (Bachelor of Business Administration) diplomát is szereznek.
   
A Team Academy innovatív, modern tanulási lehetőség a felsőoktatásban üzleti területen tanuló hallgatók számára. Alapelve, hogy a gyakorlaton keresztül lehet a leghatékonyabban és a legeredményesebben megszerezni minden, az üzleti élethez kapcsolódió ismeretet - tette hozzá a dékán.
   
Megjegyezte, hogy több európai országban, például Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban indítottak a finn mintára saját Team Acedemyt.
   
Debrecenben jelenleg a pénzügy-számvitel és a kereskedelem-marketing szakos hallgatók jelentkezhetnek a második évfolyam elvégzése után a gyakorlati képzésre, de a jövőben az egyetem más szakon tanuló hallgatóira is kiterjesztik ezt a típusú oktatást - jegyezte meg Nábrádi András.

MTI