szerző:
Edupress

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületeit kellett szerdán megint kiüríteni bombariadó miatt, az idén immár harmadszor. Béres László ezredes szerint nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy a vizsgaidőszakkal van összefüggésben a sorozatos bombariadó. A IX. kerületi kapitányság széleskörű nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt.

Béres László ezredes, a IX. kerületi rendőrkapitányság vezetője a bombariadókkal kapcsolatban elmondta, hogy egy alkalommal egy férfi, míg két másik alkalommal pedig egy-egy nő jelentett be a rendőrségen bombariadót. A betelefonálásokat követően a Budapesti Corvinus Egyetem összes épületét ki kellett üríteni, miután a telefonáló csak azt közölte, hogy bomba van az egyetemen, azt viszont nem, hogy pontosan hol. Az egyetem épületeinek kiürítése mindhárom esetben 4-5 óra hosszat tartott, ami alatt tűzszerészek, rendőrök és a biztonsági szolgálat emberei vizsgálták át az épületeket, a diákokat pedig a campus területéről is elküldték.

Béres László azzal kapcsolatban nem foglalt állást, hogy a fenyegetéseknek közük lenne a vizsgaidőszakhoz. A mostani eset kapcsán megjegyezte, hogy évekkel ezelőtt volt egy időszak, amikor a kerület oktatási intézményeiben elszaporodtak a bombariadók a vizsgaidőszakban, de a mostanihoz hasonlóra az utóbbi időben nem volt példa. A fenyegetőt, amennyiben elkapják, közveszéllyel fenyegetéssel vádolják majd, amiért súlyosabb esetben akár börtönbüntetést is kaphat.edupress