szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diák hónapokon keresztül terrorizálta a 12 éves osztálytársát.

2020 szeptembere és novembere között egy Nógrád megyei általános iskolában rendszeresen bántalmazta és megalázta egyik osztálytársát - szúrta ki az Ügyészség oldalán a 444.

Az idősebb diák az osztályteremben, az iskola folyosóján és az iskola öltözőjében is folyamatosan azzal fenyegette a 12 éves osztálytársát, hogy megveri és megöli. Naponta megpofozta, karjait és hasát ököllel ütötte, sípcsontját  rugdosta, nyakát tollal és ceruzával szurkálta, őt tollal dobálta és papír galacsinokkal köpködte.

A dolog hamar elfajult

Egyszer a zaklató a terrorizált diák márkás pulóverét követelte, de amikor ez utóbbi nem tett eleget a "kérésnek", napokig azzal fenyegette osztálytársa, hogy megöli. A 14 éves fiú egy másik alkalommal az iskola folyosóján felszólította a zaklatott gyereket, hogy menjenek be a mosdóba, és mivel a kisfiú nem ment be vele, a gyanúsított őt a karjánál fogva rángatta be oda.

A fiatalkorú elkövető zaklatás vétsége, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, zsarolás bűntette és személyi szabadság megsértése bűntettének elkövetésével gyanúsítható. A végzés fellebbezés hiányában véglegessé vált, a kényszerintézkedést az elkövető fiatal kora miatt javítóintézetben kell végrehajtani.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódsz, ezt az oldalt érdemes megnézned.

Csaknem 12 év fegyházbüntetésre ítélték a diákokat zaklató portást

A Fővárosi Törvényszék az előkészítő ülésen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte az iskolai erőszakkal vádolt portás-karbantartót - közölte a törvényszék csütörtökön az MTI-vel. Az ítélet azonban még nem jogerős.