szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Persze nem csak a fővárosban, hanem országszerte 6,4 százalékkal csökkent a kiadó lakások bérleti díja augusztusban az egy évvel korábbihoz képest a KSH és az Ingatlan.com lakbérindexe szerint.

Nemcsak a fővárosban, hanem az egész magyar albérletpiacon csökkentek a bérleti díjak – írta meg a héten a Telex az Ingatlan.com elemzéséből.

Hol mennyire?

Pest megyében 3,7 százalékkal, a dél-alföldi régióban 3,6 százalékkal, a Nyugat-Dunántúlon pedig 3 százalékkal mérséklődtek a bérleti díjak, míg a dél-dunántúli térségben 0,8 százalékos volt a visszaesés. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a Közép-Dunántúl kiadó lakásainál 0,2 százalékos emelkedés történt, az észak-magyarországi albérletekért pedig 2,4 százalékkal többet kellett adni.

Budapesten belül az V., a VI. és a VII. kerületben estek a legnagyobb mértékben a bérleti díjak, korábban voltak a legdrágábbak.

Mit jelent ez a gyakorlatbabn? Szeptember végén átlagosan 140 ezer forintért lehetett használt lakást bérelni Budapesten. A városrészek közé tartozó V. kerületben 180 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, a XIII. kerületben 140 ezer forintot kérnek a tulajdonosok. A legolcsóbb a viszonylag szűk kínálattal rendelkező XXIII. kerület, ahol az átlagos díj 100 ezer forint.

Sérti az uniós jogokat a Lex-CEU

Az Európai Bíróság kimondta, hogy az uniós joggal összeegyeztethetetlenek a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosításai, ezért ezeket a rendelkezéseket meg kell semmisíteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!