szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szakmát tanulnátok? Ezekkel a képzésekkel hamar munkát találhattok. Ilyen végzettségű szakemberekből van hiány Pest megyében.

Mint korábban megírtuk, nyilvánosságra hozták a 2019/2020-es tanévben Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosultak körét, amit a szakképzésben részt vevő tanulókat tanulmányi eredményük alapján kapnak.

Ezzel együtt nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját is. Ezekből a szakemberekből van hiány Pest-megyében:

Gépi forgácsoló, ács, szerszámkészítő, asztalos, ipari gépész, festő, mázoló, tapétázó, szociális gondozó és ápoló, gyakorló mentőápoló, gyakorló ápoló, szoftverfejlesztő, hegesztő, épület- és szerkezetlakatos, elektronikai műszerész, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, gépgyártástechnológiai technikus, elektronikai technikus, pék, lovász, eladó, kereskedő, gazda, dísznövénykertész, mezőgazdasági gépész, erdészeti szakmunkás.

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Ezek lesznek a hiányszakmák 2019-ben: itt van a budapesti lista

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány a fővárosban.