szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány a fővárosban.

Mint korábban megírtuk, nyilvánosságra hozták a 2019/2020-es tanévben Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosultak körét, amit a szakképzésben részt vevő tanulókat tanulmányi eredményük alapján kapnak.

Ezzel együtt nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját is.

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Asztalos, Burkoló, Épület- és szerkezetlakatos, Gyakorló ápoló, Eladó, Kőműves, Ipari gépész, Könyvkötő-nyomtatványfeldolgozó, Pék, Vegyész technikus, Szociális gondozó és ápoló, Szociális asszisztens, Magasépítő technikus, Hegesztő, Dísznövénykertész, Villanyszerelő, Női szabó, Húsipari termékgyártó, Szakács, Informatikai rendszerüzemeltető, Gépgyártástechnológiai technikus, Vasútforgalmi szolgálattevő, Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, Virágkötő és virágkereskedő, Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő

Öt dolog az ingyenes OKJ-s képzésekről, amit érdemes tudni

Ha diplomáztatok, de szeretnétek szakmát tanulni, vagy nem sikerült a felvételi, és nem akartok kiesni a rutinból? Ilyenkor érdemes megnézni az OKJ-s képzéseket. Öt fontos dolgot emeltünk ki, amit érdemes tudnotok, mielőtt képzést választanátok.